Amalfikusten

Alla känner till Italien, med mycket av vad det innebär; pasta, pizza, vin, värme, fotboll och en hel del annat. Italien är ett väldigt populärt resmål såväl för européer som för folk i resten av världen. Landet har ett fint rykte med städer såsom Rom med sin långa historia, eller städer som Venedig med allt vatten som omger staden eller Milano med allt mode och alla andra trender inom kläder och design. Vad många kanske inte känner till är Amalfikusten. Halvön i södra Italien som av vissa klassas som en av de vackraste platserna i världen.

Den perfekta trippen

Så vad är då denna plats? Amalfi är en halvö i södra Italien som buktar ut från inlandet en bit nedanför Neapel. Här finns de flera städer eller byar att besöka. Det finns massor av utflykter och båtturer att göra i en av de mest fantastiska miljöer som södra Europa har att erbjuda. Sorrento, Positano och Amamalfi-coast-862299_960_720alfi är tre stycken måsten om man besöker denna halvö.

Om man vill göra den perfekta trippen så kan man börja i den gamla ruin-staden Pompeji. Denna stad brann ner av ett vulkanutbrott för väldigt länge sedan men attraherar än idag turister som kommer och kollar på kvarlevorna efter en gammal civilisation. Pompeji ligger strax norr om Amalfikusten. Sedan fortsätter man ner och in på halvön och tar norra kusten till Sorrento. En oerhört vacker liten stad som har allt att erbjuda. Här kan man antingen börja trippen eller ha sin bas som man kommer tillbaka till. Om man huserar här så kan man ta en dagstripp med buss längs bergsvägarna till Positano och Amalfi. Positano är känd för sin vackra, färgglada bergssluttning med små hus ovanför en sandstrand. En väldigt trevlig syn ute från en båt på vattnet men även ett otroligt trevligt ställe att vandra på och bada på.