Bangkok

“One Night In Bangkok” är en känd gammal låt från musikalen “Chess”. Denna låt handlar om hur man kan vara en natt i Bangkok och på denna korta tid så kan allt hända. Varför? För att detta är en av de mest levande städer på planeten. Thailands huvudstad är väldigt stor med vad man tror en befolkning på upp emot 20 miljoner människor, varav många ej är registrerade medborgare. Bangkok attraherar oändligt många turister från hela världen men framförallt så flyttar många hit. Det är billigt, det är kul, det är enkelt och maten är fantastisk.

Vad gör Bangkok så speciellt?

För det första så ska sägas att Thailand är ett väldigt trevligt land att besöka i största allmänhet. Med sina fantastiska stränder, sin mat, sitt trevliga folk och sin intressanta kultur så har detta bWat_arun_bangkoklivit ett väldigt populärt resmål för många i väst. Det är dock väldigt vanligt att vara mest intresserad av öarna och dess stränder och man glömmer således bort att Bangkok har ett fantastiskt utbud. Många blir avskräckta av stressen och antalet människor och ibland även kanske av hur skitit det verkar vara i staden, så man bestämmer sig för att stanna någon natt eller två när man landar för att sedan ta sig ut till någon ö längre bort från huvudstaden.

Men Bangkok är bättre än vad många inser. Det finns alltifrån skitiga getton till toppmoderna shoppingcentrum med häftiga biografer. Det finns alltifrån vandrarhem som nästan känns gratis till några av världens finaste och dyraste hotell. Dynamiken är en del av vad som gör Bangkok så speciellt. Framförallt är det dock farten och fläkten. Staden sover aldrig och är man ute efter att uppleva mycket och att ha roliga utekvällar eller roliga energiska dagsturer så finns det hur mycket som helst att göra i Bangkok. Definitivt värt att besöka i minst några dagar innan man åker vidare!