Malta

Malta är Europas sydligaste land och utgörs av en ö i medelhavet, ganska nära Afrika. Med en befolkning på omkring 400,000 människor så är landet också ett av de minsta i Europa och kallas just för en av Europas “mikrostater”. Malta är ett populärt turistmål både för unga och för gamla. Det är väldigt vanligt att företag som anordnar språkresor arrangerar resor just hit. Det är relativt billigt och alla talar engelska då det är ett av de två officiella språken. Det är dessutom ett populärt land att göra affärer i då de har en lag som ger väldigt hög skatterabatt för utländska ägare av bolag. Det är väldigt populärt att exempelvis driva spelbolag på ön.

Så vad finns det att göra påmalta-282849_960_720 Malta? Som en medelhavs-ö så finns det givetvis fina stränder att besöka och härliga utflykter att göra. En av de bästa utflykterna kanske är den Blå Lagunen. Denna plats är en ganska stenig strand som är väldigt känd för sitt väldigt blåa och härliga vatten, därav namnet. Det finns även klippor som man kan roa sig med att hoppa ifrån ner i havet. Den högsta punkten är upp emot 20 meter. Där bör man dock vara försiktig.

Dessutom erbjuder Malta en hel del trevligt nattliv. Staden Paceville är den kända platsen dit folk tar sig för en utekväll. Beläget precis vid den östra kusten så utgör den det perfekta stället för både en fin kväll och en äventyrlig upplevelse. Pubar, restauranger, strippklubbar och nattklubbar längs vattnen lockar tusentals turister runtom i Europa. Detta är definitivt en av Europas heta partystäder och med all rätt. Här finns något för alla smaker.

Valetta är landets huvudstad och med sina 6,300 invånare gör det staden till en av Europas minsta huvudstäder. Här finns en del historia att hämta och en del byggnader att se för den som är intresserad av kultur.