Norra Kalifornien

De flesta känner till Kalifornien. Har man inte varit där så har man garanterat sett det på TV. Kanske en av världens mest kända platser. Vad många känner till och brukar se på TV är dock södra Kalifornien med Los Angeles som huvudsaklig stad. Här hittar man Hollywood och alla stora filmstjärnor. Här hittar man även en hel del annat som man ser på TV och som man lyssnar på på radion. Musik- och filmindustrin är väldigt stor där borta. San Diego är en annan populär och trevlig plats i södra Kalifornien som med sitt väder attraherar även lokala turister.

Kallare men bättre

Vad hittar vi i norra Kalifornien då? För det första så är vädret inte lika bra, enligt vissa. Det är nämligen inte lika varmt. Däremot är luften fräschare och därmed klimatet finare. Städer som San Francisco är vackra men kanske inte erbjuder solsken varje dag året om. Däremot erbjuds en frisk fläkt och en mycket trevlig omgivning. Städer som San José och Oakland ligger inte lika nära det kalla havet och erbjuder ett väldigt bra väder.

Varför är det “bättre” här uppe då? En sak som skiljer södra och norra Kalifornien åt är mentaliteten. En väldigt vanligt sak nere runt Los Angeles är att folk är väldigt fokuserade på kändis-industrin. Många åker till LA för att bli kända eller för att träffa folk som är k8668050852_0986605738_bända. Det är med andra ord inte lika “laid-back” utan folk är som en generell regel mer “spända” eller “ytliga”. Uppe i norra delen av staten så är det mer fokus på livskvalitet, jobb, miljö och natur och det ser man om man tar några åkturer omkring dessa delar. Det är fantastiskt vackert och fantastisk häftigt att se. Några av världens största företag har sin grund här, såsom Facebook, Google, Whatsapp, Microsoft och Netflix. Ett tips är att besöka “Silicon Valley” där San José är huvudstaden. Här hittar man alla dessa företag och annat intressant som influerar resten av världen mer än vad man kanske tror.