Stockholm

Man brukar kalla Stockholm för Skandinaviens Venedig. Sveriges huvudstad är nämligen klassad som en av de vackraste i hela världen. Det är vackert särskilt på sommaren då befolkningen blommar upp ifrån den mörka och långa vintern och solen börjar skina på allt vatten som rinner genom staden. Det finns en hel del historia och därmed en hel del kultur att uppleva och en hel del kyrkor och andra byggnader att besöka. Stortorget i Gamla stan är platsen för Stockholms blodbad på 1600-talet och kan vara värt ett besök bara för att ta sig en lunch eller kaffe på någon av restaurangerna eller kaféerna och tänka sig tillbaka till forna tider.

Djurgården

Stockholm erbjuder dessutom en hel del nöjen. Gröna Lund är en väldigt populär nöjespark som är känt för sina åkattraktioner, sin fina plats vid vattnet på ön Djurgården och för sina bokningar av artister. Varje sommar spelar en hel del populära och stora band och artister på scenen och det lockar tusentals. Ibland kan det vara svårt att få plats så att komma i tid är att rekommendera. Det rekommenderas även att köpa det så kallade gröna kortet vilket endast kostar aningen mer än det vanliga inträdet för en dag. Med den gröna kortet har man nämligen fri entré en hel sommar och kan därmed njuta av all musik som erbjuds.

4.0.1Djurgården, ön där Gröna Lund är beläget, erbjuder även en av Skandinaviens bästa djurparker i Skansen. Skansen är en mycket trevlig plats där man kan titta på alltifrån svenskt naturliv till tropiska insekter i akvariet. Dessutom arrangeras “Allsång på Skansen” varje sommar vilket är en folkfest med nationella artister och där publiken sjunger med. Djurgården erbjuder även Vasamuseet. Ett väldigt känt museum tillägnat Vasa-skeppet som är ett av väldigt få skepp bevarat från 1600-talet.

På tal om museum så får man inte missa Abba-museet som är ett relativt nytt och modernt museum tillägnat det svenska bandet Abba. Här kan man inte bara se på tavlor och objekt och filmer i Abbas ära, man kan även dansa med interaktivt och underhålla sig med en hel del andra aktiviteter.